Pasca fara aluat ~reteta 200~

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 5 Apr 2012 | 9253 vizualizari

 

V-o recomand din suflet pt sarbatori! Este delicioasa si se face mai rapid decat cea cu aluat de cozonac!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza dulce,
  • 100 gr stafide,
  • 2 oua mari,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • seminte de in si susan - optional.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat ~reteta 200~:

Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul.   Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele.  

Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in compozitia de branza si le-am incorporat cu o spatula fara sa amestec foarte mult.  

Am uns o cratita cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am pus in ea amestecul pentru pasca, am nivelat, am pus semintele si am bagat la cuptor la foc mic, 30 de minute.  

La jumatatea intervalului de coacere, adica dupa 15 min, am scos pasca si am presarat deasupra cealalta lingura de pesmet.  

A iesit minunata, crocanta pe margini si deasupra si super cremoasa in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat ~reteta 200~" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca - reteta simpla